Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Almanya’dan sınır dışı edilen Türklerin sayısı iki kat arttı

Almanya’dan Türkiye’ye sınır dışılar son iki yılda iki kat arttı. Türkiye, vatandaşları en çok sınır dışı edilen üçüncü ülke konumunda.

Almanya'dan Türkiye'ye sınır dışılar son iki yılda iki kat arttı.

Almanya’dan Türkiye’ye sınır dışı edilenlerin sayısında son iki yılda büyük bir artış yaşandı. Sol Parti’nin soru önergesine Federal Hükümet’in verdiği yanıt, bu artışı gözler önüne serdi.

Sınır Dışı Sayıları ve Artış Oranları

  • 2022: 515 kişi
  • 2023: 875 kişi
  • 2024: 1087 kişi

Bu verilere göre, sınır dışı edilen Türk vatandaşlarının sayısı son iki yılda iki katına çıktı. 2023’teki artış oranı ise %69 olarak gerçekleşti.

En Çok Sınır Dışı Edilen Üçüncü Uyrukluyuz

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Almanya’dan en çok sınır dışı edilen üçüncü ülke vatandaşları konumunda bulunuyor. Bu durum, Almanya’nın sınır dışı politikalarının Türkiye vatandaşları üzerinde yoğunlaştığını gösteriyor.

Diğer Ülkelere Sınır Dışı Edilenlerin Sayıları

Almanya’dan diğer ülkelere de sınır dışı işlemleri yapılıyor. Örneğin, Irak’a sınır dışı edilenlerin sayısı da 2024 yılında iki kat artarak 699’a ulaştı.

Toplam Sınır Dışı Sayısı ve Artış Oranı

Almanya’nın 2024 yılında ülkeden sınır dışı ettiği toplam kişi sayısı, bir önceki yıla kıyasla %22’lik artışla 20.084’e yükseldi. Bu da Almanya’nın sınır dışı politikalarının genel olarak sıkılaştığını gösteriyor.

Dublin Prosedürü ve İltica Başvuruları

5.827 kişi, Dublin prosedürü uyarınca sınır dışı edilerek Avrupa Birliği’nde (AB) ilk giriş yaptıkları ülkelere geri gönderildi. Bu prosedür, iltica başvurularının Avrupa’ya ilk giriş yapılan ülkeler tarafından incelenerek karara bağlanmasını öngörüyor.

Almanya’ya En Çok İltica Başvurusunda Bulunanlar

Almanya’ya en çok iltica başvurusunda bulunanlar Suriyeliler. Sadece Ocak ayında 14.920 kişi Almanya’ya iltica başvurusu yaptı ve bunların %30,4’ünü Suriyeliler oluşturuyor.

Suriyelilere Yönelik Sınır Dışı Politikası

Suriye’deki iç savaş nedeniyle, 2012 yılından bu yana Suriyeliler ülkelerine sınır dışı edilmiyor. Ancak, Almanya’nın Mannheim ve Solingen kentlerindeki şiddet olaylarından sonra Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, özellikle şiddet yanlısı İslamcı suçluları ülkelerine sınır dışı etmek istediklerini açıkladı. Bu bağlamda, Suriye ve Afganistan’a sınır dışı imkanının sağlanması için görüşmeler yürütüldüğü belirtildi. Geçen yıl ağustos ayında Katar’ın desteği ile 28 suçlu Afganistan’a sınır dışı edilmişti.